ČISTKA U BEZBEDNOSNIM SLUŽBAMA: Erdogan hapsi sve redom - iza rešetaka još 149 pučista (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jun.2020, 11:43

ČISTKA U BEZBEDNOSNIM SLUŽBAMA: Erdogan hapsi sve redom - iza rešetaka još 149 pučista (VIDEO)

Zvanična Ankara kao organizatora puča označila je imama fetulaha Gulena koji se nalazi u Americi.

Turska vlada naredila je danas hapšenje 149 osoba, uglavnom službenika bezbednosnih snaga, zbog sumnje da su povezani sa mrežom Ankara, koja je navodno organizovala neuspeli državni udar 2016. godine.

Kancelarija Tužilaštva u zapadnoj provinciji Balikesir naredila je hapšenje 74 osobe, koje su prethodno otpuštene iz bezbednosnih službi, a među kojima je šest >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bivših šefova policije i bezbednosni zvaničnici, prenosi Rojters pozivajući se na tursku novinsku agenciju Anadolija.

Tužilaštvo jugoistočne provincije Gaziantep naredilo je hapšenje 33 osobe, uključujući 24 aktivnih pripadnika bezbednosnih snaga, dok je u Bursi na zapadu Turske naređeno hapšenje 42 osobe među kojima i šest vojnika.

Od 2016. godine, oko 80.000 osoba čeka suđenje, dok je 150.000 javnih službenika, pripadnika vojske i drugih delatnosti dobilo otkaze ili je suspendovano zbog sumnje da su učestvovali u puču.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.