CG: Uvode se kazne zatvora za prebrzu vožnju i vožnju pod dejstvom alkohola i droge

Izvor: B92, 27.Jun.2019, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG: Uvode se kazne zatvora za prebrzu vožnju i vožnju pod dejstvom alkohola i droge

Crnogorska vlada utvrdila je izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja.

Zakonom je propisana kazna zatvora za lica koja upravljaju vozilom pod dejstvom opojnih droga, alkohola u koncentraciji od 2 promila ili većoj.

U zatvor će ići i oni koji se u naselju kreće brzinom koja je za 70 km/h i više veća od dozvoljene ili van naselja brzinom koja je za 90 km/h veća od dozvoljene.

Kaznom zatvora biće kažnjeni i oni vozači koji upravljaju vozilom za vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trajanja mere zabrane upravljanja ili ograničavanja prava na upravljanje motornim vozilom i oni koji odbiju alko-testiranje ili zaustavljanje na propisan znak policijskog službenika.

Jedna od novina koju donosi predlog zakona odnosi se i na unapređenje rada auto škola i načina polaganja vozačkog ispita.

Propisani su precizni uslovi koje moraju ispunjavati auto-škole, kao i vozila na kojima se obučavaju kandidati za vozače, naveo je Dragan Pejanović, državni sekretar u ministarstvu saobraćaja, i dodao da se prvi uvode ovlašćeni ispitivači i propisuju jasni kriterijumi za lica koja mogu dobiti licencu, navodi se u vladinom saopštenju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

BUDITE OPREZNI: Uvode se KAZNE ZATVORA za prebrzu i vožnju pod dejstvom alkohola i droge!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jun.2019

Crnogorska vlada utvrdila je izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja...Zakonom je propisana kazna zatvora za lica koja upravljaju vozilom pod dejstvom opojnih droga, alkohola u koncentraciji od 2 promila ili većoj...U zatvor će ići i oni koji se u naselju kreće brzinom koja je za 70 km/h i više...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.