CG: Muškarac bacio bombu na Ambasadu SAD pa se razneo/FOTO

Izvor: B92, 22.Feb.2018, 08:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG: Muškarac bacio bombu na Ambasadu SAD pa se razneo/FOTO

Podgorica -- Nepoznati napadač bacio je bombu na Ambasadu SAD u Crnoj Gori, da bi se neposredno nakon toga razneo bombom ispred tog diplomatskog predstavništva.

Iz Uprave policije kazali su da je u pitanju ručna bomba - kašikara, prenosi portal CdM. Neki mediji su preneli da je napadač azilant.

Oglasila se i američka ambasada, koja je u saopštenju medijima navela da se napad dogodio oko ponoći i da službenici ambasade sarađuju sa policijom na identifikovanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napadača. Zgrada ambasade nije oštećena.

Viša državna tužiteljka Crne Gore Tanja Čolan Deretić izjavila je danas da je o detaljima napada na Ambasadu SAD u Podgorici obavestila Specijalno državno tužilaštvo.

Čolan Deretićeva, koja je izvršila uviđaj nakon događaja, rekla je za RTCG da su prikupljeni svi tragovi s lica mesta koji će biti poslati na veštačenje, dok je telo stradalog poslato na obdukciju. "Nakon obaveštenja da je u blizini ambasade SAD jedna osoba smrtno stradalo izašla sam na lice mesta. Istovremeno sam obaveštena da je eksplozivna naprava bačena i na zgradu ambasade SAD, pa sam zato o ovome obavestila Specijalno državno tužilaštvo", dodala je ona.

O napadu se ranije oglasila i Vlada Crne Gore.

"Pola sata posle ponoći ispred objekta Ambasade SAD jedno lice je izvršilo samoubistvo eksplozivnom napravom. Neposredno pre samoubistva to lice je sa raskrsnice kod Sportskog centra ubacilo u krug Ambasade SAD jednu eksplozivnu napravu. Najverovatnije je reč o ručnoj bombi, kašikari. U toku su uviđaj i identifikacija. Tužilac je na licu mesta i rukovodi uviđajem", objavila je Vlada Crne Gore na Tviteru saopštenje Uprave policije.

Policija je blokirala Bulevar revolucije od zgrade Agencije za nacionalnu bezbednost do Ambasade SAD. Motiv napada za sada nije poznat.

Američka ambasada je na svom sajtu upozorila državljane SAD da izbegavaju područje zgrade ambasade. Takođe, oglasio se i Stejt department u Vašingtonu, navodeći da američka ambasada "trenutno sprovodi internu proveru da bi potvrdila bezbednost svog osoblja", prenosi AP.

Podsekretar Stejt departmenta Stiv Goldstin je, kako prenosi "Njujork tajms", rekao da su očevici videli čoveka kako nešto baca preko zida ambasade. List piše da niko u ambasadi nije povređen.

CNN prenosi da je Goldstin rekao da je bačena bomba najverovatnije eksplodirala u vaduhu, kao i da je telo napadača nađeno oko 30 metara od zida ambasade.

On je dodao i da su bezbednosni zvaničnici ambasade pretražili teren i da nisu nađene druge eksplozivne naprave, kao i da zgrada nije oštećena u napadu. Goldstin je istakao da motiv napada nije poznat, kao i da li je u pitanju bio mogući samoubilački napad.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

UŽAS U CRNOJ GORI Nepoznati napadač bacio BOMBU na ambasadu SAD, pa se ubio

Izvor: Blic, 22.Feb.2018

Nepoznati napadac bacio je oko ponoći bombu na ambasadu Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, da bi se neposredno nakon toga razneo bombom ispred tog diplomatskog predstavništva, javljaju podgorički mediji...Iz Uprave policije kazali su da je u pitanju ručna bomba - kašikara, prenosi portal...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.