ĆERKA SRPSKOG POLITIČARA UBILA DEVIZNU PENZIONERKU: Svirepo se iživljavala, pa otišla u šoping - stigla presuda

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Feb.2023, 05:37

ĆERKA SRPSKOG POLITIČARA UBILA DEVIZNU PENZIONERKU: Svirepo se iživljavala, pa otišla u šoping - stigla presuda

J.Š. je udarala penzionerku šoljom i činijom po glavi, davila kablom i jastukom a zatim otišla u tržni centar.

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 30 godina zatvora J. Š. (27) koja je iz koristoljublja ubila deviznu penzionerku (80), a zatim njeno telo zapalila u kontejneru. Osuđena je inače ćerka srpskog političara.

Prethodno je Viši sud u presudi donetoj prošle godine utvrdio da je optužena 15. juna 2019. godine Zemunu pozvala penzionerku da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dođe u njen stan kako bi joj vratila dug od 2.450 evra. Nakon što je nesrećna žena došla, J.Š. joj je saopštila da nema dovoljno novca da joj vrati celu sumu, već samo 1.200 evra. Tada je došlo do rasprave, a u jednom trenutku osuđena je uzela veliku porcelansku šolju sa stočića i penzionerku udarila dva puta u glavu.

Ona je pala na fotelju sa posekotinom na glavi. Osuđenoj je šolja ispala i razbila se, ali je ona uzela drugu i još jednom udarila staricu, koja je pokušavala da se odbrani. J.Š. je zatim iz kuhinje uzela činiju i nastavila da udara ženu dok nije izgubila svest. Nakon što je bezuspešno pokušala da je zadavi rukama, stavila joj je jastuk na lice, pa je iz kupatila donela epilator, obmotala joj kabl oko vrata i stezala dok je ruke nisu zabolele.

Kada ni tako nije uspela da je uguši, skinula je majicu sa sebe, obmotala ruke kako bi mogla jače da zategne i držala tako dok nije videla da se nesrećnoj ženi grudni koš više ne pomera. Zatim je pokupila njen nakit koji joj je spao tokom borbe, spakovala ga u kesu, kao i crveni novčanik sa neutvrđenom količinom novca i dva para naočara, na kojima je bilo tragova krvi. U posebne kese odložila je dva krvava jastuka, a telo ubijene žene ubacila je u kofer na točkiće i odgurala ga do spavaće sobe.

Očistila je dnevnu sobu hidrogenom, istuširala se i sa suprugom otišla u tržni centar. Naredna tri dana ulazila je u tu sobu samo da proveri da li se oseća neprijatni miris. Zatim je kofer iznela iz stana i uz pomoć komšije koji je slučajno naišao ubacila ga na zadnje sedište automobila njenog prijatelja.

Kese sa krvavim jastucima i odećom stavila je u gepek i odvezla se u Krčedin. Usput je na benzinskoj pumpi sipala benzin u kanister. Zaustavila se kod niza metalnih kontejnera i jedan oborila na zemlju. Unutra je ubacila kofer, prethodno otvorivši rajsferšlus. Polila ga je benzinom i zapalila upaljačem usled čega je telo nesrećne žene izgorelo.

Uveče je sa bratom iz stana izbacila fotelju jer sa nje nije mogla da ukloni tragove krvi. Kada je brat otišao i fotelju je zapalila. Nakit ubijene žene prodala je u zlatari za ukupno 142.600 dinara. Za sebe je zadržala jedan prsten, novčanik, bus-plus karticu i naočare. Sumu od 1.200 evra koju je trebalo da joj vrati iskoristila je da plati zakup stana. J.Š. je priznala zločin pred sudom. Njen brat bio je uhapšen zbog sumnje da joj je bio saučesnik ali je ubrzo utvrđeno da nije znao šta je ona uradila. Priznanje, neosuđivanost kao i činjenica da je majka maloletnog deteta uticali su na to da joj sud ne izrekne maksimalnu kaznu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.