CEO SVET STRAHUJE OD ZIME! Čuveni ekspert za viruse otkrio hoće li HOROR DRUGOG TALASA KORONE pogoditi Evropu

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Avg.2020, 00:21

CEO SVET STRAHUJE OD ZIME! Čuveni ekspert za viruse otkrio hoće li "HOROR" DRUGOG TALASA KORONE pogoditi Evropu

On je dodao da će ipak povećanje slučajeva trajati nekoliko meseci, ali ni približno onim brojevima u martu i aprilu

Jedan od najvećih eksperata za viruse rekao je da Evropa treba da se pripremi za više žarišta korona virusa, ali da će izbeći "horor" drugog talasa.

Doktor Serđio Brusin iz Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti rekao je da "užasne scene" i smrti koje smo videli u prvom talasu možda se neće ponovo desiti.

- Povećanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << slučajeva trajaće nekoliko meseci, ali verovatno nikada neće doći na isti nivo kao u velikom prvom talasu u proleću. Iako vidimo da se broj hospitalizovanih slučajeva povećava u nekim zemljama, nije ni približno blizu onome u martu i aprilu -rekao je Brusin za britanski Telegraf.

On je dodao kako odeljenja intenzivne nege nisu prenatrpana i zdravstveni sistemi sada imaju više vremena za planiranje i reagovanje.

- Optimističan sam da nećemo videti užasne scene koje smo videli u martu i aprilu, ali videćemo još puno slučajeva - istakao je on.

Ovoga puta imamo socijalnu distancu i mogućnost da države reaguju na lokalna izbijanja, zbog čega, kako je rekao, ne misli da će ponovo biti "velikog zaključavanja zemalja".

Potvrđeni slučajevi korona virusa u porastu su u 18 zemalja, uključujući i mnogima u Evropi.

Trenutno je Španija najteže pogođena i pretekla je Veliku Britaniju po dnevnom broju novoobolelih na milion stanovnika.

Zemlja beleži porast od preko 7.000 infekcija, a turistička mesta kao što su Benidrom i Majorka pojavljuju se kao glavna žarišta. Francuska je registrovala 5.429 novih slučajeva za 24 sata, novi skok od kraja blokade, a ovakav broj novih infekcija nije viđen od početka aprila.

Francuska vlada želi da izbegne novo zaključavanje države, iako su stručnjaci upozoravali da drugi talas može da ih pogodi u novembru.

U međuvremenu, Nemačka će možda produžiti zabranu velikih skupova do kraja godine, kao deo novih mera za sprečavanje širenja virusa.

Zabrana za događaje kao što su koncerti, sportska dešavanja i festivali treba da istekne krajem oktobra. Broj novih slučajeva u Nemačkoj u porastu je od početka jula i skočio je u poslednjim nedeljama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.