CENA AUTOMOBILA DIKTATORA IZ SUSEDSTVA ZAPANJUJE: Poklonio ga ćerki, koja ga je iz tužnog razloga vozila prekratko

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Maj.2022, 18:55

CENA AUTOMOBILA DIKTATORA IZ SUSEDSTVA ZAPANJUJE: Poklonio ga ćerki, koja ga je iz tužnog razloga vozila prekratko

Prisetićete se na kratko jednog neslavnog kraja

Reč je o automobilu rumunskog diktatora Nikolaea Čaušeskua, koji sada košta svega 500 evra. Gnevni ljudi su ga streljali 1989. posle kraćeg suđenja. Tako je završena vladavina tiranina, koji je bio najokrutniji prema svom narodu.

Sada, međutim, aukcija Artmark vraća Čaušeskua u medijski prostor, odnosno njegovu zaostavštinu. Reno Fuego GTS koji je nekadašnji rumunski diktator svojevremeno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poklonio ćerki uskoro će biti na aukciji.

Početna cena ovog kupea bila je 500 evra. Voljena Zoe je dobila Fuego kao svadbeni poklon 1983. godine. Fuego je direktno od Renoa kupila Služba državne bezbednosti. Fuego ima 96 ks i motor od 1,6 litara, a automobil je opremljen automatskim menjačem i smeđim presvlakama.

Reno je vraćen vlasniku 1996. godine. Zoia je doktorirala matematiku i umrla od raka u novembru 2006. Kilometraža, stanje i održavanje Fuega nisu poznati.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.