CELA ZEMLJA PLAČE! Čuvena glumica izgubila NAJTEŽU BITKU, ćerka prva objavila POTRESNU VEST (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Okt.2019, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CELA ZEMLJA PLAČE! Čuvena glumica izgubila NAJTEŽU BITKU, ćerka prva objavila POTRESNU VEST (FOTO)

Najpoznatija po ulozi bolničarke.

Američka glumica i pevačica Dajen Kerol preminula je u 84. godini, saopštila je njena porodica.

Kerol je bila nominovana za Oskara, a stekla je slavu kao prva afroamerička glumica koja je imala glavnu ulogu u tv seriji Džulija, a da nije igrala člana posluge.

Diahann Carroll, pioneering actress on 'Julia' and 'Dynasty,' dies at 84 https://t.co/xYjVStGDVm pic. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << twitter.com/5cg6TJMR34

— Hollywood Reporter (@THR) October 4, 2019

Njena kćerka Suzan Kej saopštila je da je njena majka preminula u petak u Los Anđelesu od raka.

Tokom svoje duge karijere, Kerol je dobila nagradu Toni za mjuzikl No Strings, a za Oskara je bila nominovana za ulogu u filmu Klodin.

Kerolova je, ipak, možda najpoznatija po svojoj ulozi u seriji u kojoj je igrala Džuliju Bejker, bolničarku čiji muž je poginuo u Vijetnamu, a koja se emitovala od 1968. do 1971.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.