ČAK 100 KILOGRAMA KOKAINA U BANANAMA: Droga slučajno završila u kontejneru u firmi hrvatske političarke

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Mar.2021, 09:10

ČAK 100 KILOGRAMA KOKAINA U BANANAMA: Droga "slučajno" završila u kontejneru u firmi hrvatske političarke

Tokom jučerašnjeg dana su uhapšene tri muške osobe iz Metkovića, Komina i Zagreba

Policija je juče u Opuzenu zaplenila 100 kilograma kokaina. Droga se nalazila u kontejneru punom banana koji je, kako pišu hrvatski mediji - sasvim slučajno slučajno završio u skladištu firme koja se, između ostalog, bavi uvozom banana iz Južne Amerike... Em kokain, em banane iz Južne Amerike, em hrvatska političarka - pa mnogo slučajnosti na jednom mestu.

Reč je o firmi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Frigo Bonsai koju su danas opkolili policajci zbog kriminalističke obrade ove akcije.

Frigo Bonsai je firma za uvoz, izvoz, otkup i promet voćem i povrćem. Osim na domaćem tržištu, posluje na evropskim tržištima i tržištima Južne Amerike. U sudskom registru stoji da je reč o firmi koja je u vlasništvu porodice Ujdur, a suvlasnica je bivša gradonačelnica Metkovića i jedna od osnivačica Mosta Katarina Ujdur.

Hrvatski mediji pišu kako je današnja zaplena nastavak akcije u kojoj je krajem januara razbijen narko-lanac u Metkoviću, kad se zbog krijumčarenja više od 146 kilograma kokaina preko luke u Pločama krajem januara pod istragom našlo troje hrvatskih i jedan italijanski državljanin, a potom početkom februara i lučki carinik koji je takođe bio deo krijumčarskog lanca.

Sigurno nikada ne biste posumnjali na baku u njenim godinama!

Posted by Srbija Danas on Saturday, November 14, 2020

Navodno su dileri drogu iz Luke Ploče morali negde da smeste. pa je tako kontejner s bananama završio u skladištu firme pre nego što je iz njega uzet kokain. Time se dolazi do bilansa od gotovo 250 kilograma kokaina, koliko se našlo u "kokainskim pošiljkama" na jugu Hrvatske, te osam osoba udruženih u zločinačku organizaciju.

Tokom jučerašnjeg dana su uhapšene još tri muške osobe iz Metkovića, Komina i Zagreba, a pretražene su kuće, poslovni prostori i poslovni objekti, koji se dovode u vezu s mogućom preprodajom kokaina. Dvojica uhapšenih su lučki radnici koji su istovarali i otpremali kokain, koji je u Ploče stigao u kontejnerskoj pošiljci banana.

Da li su radili sami ili su imali šefa unutar luke, još se ne zna. No, za pretpostaviti je da su hapšenjima krajem januara nižerangirani izvršitelji narkoposlova na terenu "obezglavljeni" pa je tako kontejner s bananama završio u skladištu firme pre nego što je iz njega uzet kokain, navodi Slobodna.

List navodi da se porodična firma verovatno ne bi našla na ilegalnoj narkoruti preprodavača kokaina, da nije bilo hapšenja krajem januara u Metkoviću, jer bi ga narkodileri već uzeli u Luci Ploče.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.