C.Gora spremna da otvori i poslednje poglavlje, sve zavisi od EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2019, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

C.Gora spremna da otvori i poslednje poglavlje, sve zavisi od EU

Pregovarač Crne Gore za Poglavlje 8 u pregovorima sa EU, koje se odnosi na konkurenciju, Biljana Jakić izjavila je da je u ovom momentu nezahvalno prognozirati kada će to poglavlje biti otvoreno, s obzirom na trenutnu situaciju u EU.

Generalna direktorka Direktorata za unutrašnje tržište i konkurenciju u Ministarstvu ekonomije je rekla da je važno da nadležne institucije rade dalje na ispunjavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << definisanih obaveza za jedino preostalo poglavlje koje do sada nije otvoreno.

"Evropska komisija je postavila pet merila za otvaranje ovog poglavlja", rekla je ona i dodala da je u odnosu na njih sproveden čitav niz kako zakonodavnih, tako i institucionalnih reformi.

Prema njenim rečima, lopta je sada na terenu EU.

"Očekujemo da će ostvareni rezultati biti prepoznati i verifikovani skorim otvaranjem i ovog, poslednjeg poglavlja u pristupnim pregovorima s EU", rekla je Jakić.

Crna Gora je u pregovorima sa EU otvorila sva poglavlja, sem Poglavlja 8, koje se odnosi na konkurenciju.

Privremeno su zatvorena tri poglavlja, koja se odnose na spoljnu politiku, nauku i istraživanje i obrazovanje i kulturu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Crna Gora spremna da otvori poslednje poglavlje, lopta je sad na terenu EU

Izvor: B92, 30.Okt.2019

Podgorica -- Pregovarač Crne Gore za Poglavlje 8 u pregovorima sa EU, Biljana Jakić izjavila da nezahvalno prognozirati kada će to poglavlje biti otvoreno...Generalna direktorka Direktorata za unutrašnje tržište i konkurenciju u Ministarstvu ekonomije je rekla da je važno da nadležne institucije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.