Bujošević da javno objasni zašto je smenjen Mihajlović

Izvor: B92, 18.Okt.2017, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bujošević da javno objasni zašto je smenjen Mihajlović"

NUNS je pozvalo generalnog direktora RTS Dragana Bujoševića da javno objasni zašto je Milivoje Mihajlović smenjen sa pozicije direktora Radio Beograda.

Navodeći da prilikom smene Mihajlovića "nije poštovana procedura predviđena Zakonom o javnim servisima i Statutom RTS-a", NUNS je u saopštenju ocenio da se nosioci ključnih funkcija u Javnom servisu ne mogu smenjivati i time diskvalifikovati bez ikakvog obrazloženja.

"Javnost rada, upravljanja i odlučivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << RTS je njegova obaveza propisana članom šest Zakona o javnim servisima u kojem stoji da se odgovornost javnog medijskog servisa prema javnosti kao i uticaj javnosti na njegovo delovanje ostvaruje posebno: javnošću postupka imenovanja organa javnog medijskog servisa", navelo je udruženje.

NUNS je podsetio i da je članom 23 istog zakona propisano da generalni direktor predlaže Upravnom odboru imenovanje i razrešenje direktora programa.

"Statut Javne medijske ustanove Radio-televizija Srbije precizira da Upravni odbor RTS-a u okviru svojih nadležnosti 'imenuje i razrešava direktore Radija i Televizije a obrazloženu odluku o imenovanju donosi na predlog generalnog direktora i čini je dostupnom javnosti", navelo je Nezavisno udruženje novinara Srbije.

Upravni odbor Radio-televizije Srbije (RTS) razrešio je dužnosti direktora Radio Beograda Milivoja Mihajlovića, a za vršioca dužnosti postavio Milana Nedića, nekadašnjeg urednika Jutarnjeg i Beogradskog programa, objavljeno je ranije na sajtu javnog serisa. Kako se navodi, dosadašnji direktor Mihajlović prelazi na dužnost pomoćnika generalnog direktora RTS-a. Milivoje Mihajlović se na mestu direktora Radio Beograda nalazio od jula 2015. godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.