Brojevi i dalje rastu

Izvor: B92, 13.Apr.2021, 15:05

Brojevi i dalje rastu

U Srbiji je do poslednjeg preseka potvrđeno da ima još 3.572 novoobolela od kovida 19, dok je od posledica ove bolesti preminulo 35 obolelih.

U Srbiji je do sada ukupno testirano 3.617.179 građana, a u poslednja 24 sata testirano ih je 16.116.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima se trenutno nalazi 247 osoba.

Srbija poslednjih dana beleži pad novoobolelih, tržni centri su otvoreni juče, a uskoro se đaci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vraćaju u škole, deluje kao da Srbija polako popušta mere.

Krizni štab tokom nedelje treba da razmatra dozvolu da se otvore i unutrašnji delovi ugostiteljskih objekata.

Međutim, mnoge zabrane su i dalje među strogim merama, poput zabrane okupljanja više od pet građana. To znači da će se utakmice igrati bez navijača, nema svadbi, žurki. Popuštanje ove mere, maksimalan broj okupljenih, medicinski deo Kriznog štaba vezuje isključivo za broj obolelih.

"Da bismo mogli da uklonimo zabrane okupljanja, kao što je sada na snazi ne više od pet, i da bismo sve ostale mere eliminisali, potrebno je da na dnevnom nivou imamo dvocifren broj, odnosno da broj zaraženih bude ispod 100", kaže epidemiolog i član Kriznog štaba prof. dr Branislav Tiodorović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kovid podaci: Preminulo 35 pacijenata, još 3.572 novoobolela

Izvor: Radio 021, 13.Apr.2021

U poslednja 24 sata preminulo je još 35 osoba od posledica koronavirusa u Srbiji, pa je ukupan broj žrtava povećan na 5.808, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja covid19.rs...Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji, na koronavirus je testirano 16.116 osoba, a registrovana su 3.572 slučaja zaraze...Na...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.