Brodovi SAD u Južnom kineskom moru  provokacija

Izvor: B92, 27.Maj.2018, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Brodovi SAD u Južnom kineskom moru " provokacija"

Peking -- Kinesko Ministarstvo odbrane nazvalo je provokacijom to što su u Južnom kineskom moru dva američka vojna broda prošla blizu ostrva na koja Kina polaže pravo.

Ovom akcijom SAD ozbiljno se narušava suverenitet Kine, jer su vojni brodovi ušli u kineske teritorijalne vode bez dozvole, ističe se u saopštenju.

Kako se navodi, kineski brodovi i avion su upućeni da upozore američke brodove da napuste to područje, preneo je Rojters.

Neimenovani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << američki zvaničnici prethodno su izjavili da su razarač opremljen navođenim raketama "higins" i krstarica opremljena navođenim raketama "antietam", prišli na 12 nautičkih milja od ostrva Parasel - niza ostrvaca, grebena i sprudova oko kojih Kina ima teritorijalne sporove sa susedima.

"Američka vojna plovila izvela su manevarske operacije u blizini ostrva Tri, Linkoln, Triton i Vudi u Paraselima", rekao je jedan od zvaničnika.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

OŠTRA REAKCIJA KINE "Brodovi SAD u Južnom kineskom moru su PROVOKACIJA"

Izvor: Blic, 27.Maj.2018

Kinesko Ministarstvo odbrane nazvalo je danas provokacijom to što su u Južnom kineskom moru dva američka vojna broda prošla blizu ostrva na koja Kina polaže pravo.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.