Brod KRCAT KOKAINOM iz Kolumbije pristao u CRNU GORU: Izvedena VELIKA AKCIJA, dileri PADAJU jedan za drugim

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2020, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brod KRCAT KOKAINOM iz Kolumbije pristao u CRNU GORU: Izvedena VELIKA AKCIJA, dileri PADAJU jedan za drugim

Sumnja se da su i visoki zvaničnici MUP-a sarađivali sa kriminalnim strukturama.

Policija Severne Makedonije presekla je švercerski kanal kojim je 1,3 tone kokaina trebalo da bude prebačeno prvo u Sloveniju, pa dalje u Zapadnu Evropu. Kilogram kokaina iz ovog tovara stigao je i u luku Bar direktno iz Kolumbije.

Crnogorske bezbednosne službe nedavno su dobile informaciju od nekoliko stranih policija da će u Bar stići pošiljka sa više od tone kokaina. Kako bi bili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << identifikovani svi akteri ovog šverca, pošiljka je propuštena, pa je kokain iz Luke Bar prebačen prvo u Albaniju, a zatim u selo Krušopek, nedaleko od Skoplja.

Ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Nake Čulev potvrdio je ovu policijsku operaciju i rekao da će više detalja medijima otkriti sutra.

Prvu informaciju o švercu 1,2 tone kokaina dobila je italijanska policija, a onda su zatražili pomoć od svih službi iz regiona kako bi nadzirali pošiljku droge.

U akciji koju su zajednički sprovele policije Severne Makedonije i Italije uhapšene su tri osobe.

Severnomakedonska policija je u kamionu koji je prevozio banane pronašla jedan kilogram kokaina, dok je ostatak završio u Italiji.

Još nije poznato zbog čega je kokain išao rutom koja nije uobičajena za švercere. Makedonski mediji navode da se radi o međunarodnoj kriminalnoj grupi koja je poznata od ranije i koja je direktno povezana sa kartelom u Kolumbiji, te da se radi o nabavci ove skupocene droge iz prve ruke.

Ovim povodom se oglasila i crnogorska policija, navodeći da u cilju dalje istrage ne mogu saopštavati više detalja u vezi sa ovom akcijom. O događaju je obavešteno i crnogorsko Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal.

Ministar svevernomakedonske policije je na svom fejsbuk profilu objavio da su, prateći uputstva javnog tužioca i po nalogu pretpretresnog sudije, u okolini sela Krušopek kod Skoplja izvršili pretres radi nelegalne trgovine drogom. On je naveo i da se sumnja da su i visoki zvaničnici MUP-a sarađivali sa kriminalnim strukturama.

- Više informacija ćemo objaviti tokom sutrašnjeg dana - napisao je Čulev na Fejsbuku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.