Brnabićeva u Poljskoj na konferenciji UN o promeni klime

Izvor: B92, 03.Dec.2018, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabićeva u Poljskoj na konferenciji UN o promeni klime

Katovice -- Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić doputovala je u Katovice, u Poljsku, gde će učestvovati na konferenciji UN o promeni klime.

Osnovni cilj konferencije je završetak rada na usvajanju Uputstava za sprovođenje Sporazuma iz Pariza, za smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte.

Konferencija okuplja veliki broj šefova država i vlada iz celog sveta. vaničnike su na dočeku pozdravili domaćini, generalni sekretar UN Antonio Gutereš i predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Poljske Andžej Duda.

Brnabić je, uoči početka konferencije, razgovarala sa direktorkom Svetske banke Kristalinom Georgievom, i sa predsednicima Austrije Aleksandrom Van der Belenom, Bugarske Rumenom Radevom i Slovenije Borutom Pahorom, kao i za zamenikom ministra ekologije Poljske Mihaelom Kurtikom i holandskim premijerom Markom Ruteom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Brnabić na konferenciji UN o klini u Katovicama

Izvor: Večernje novosti, 03.Dec.2018

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, doputovala je u Katovice, u Poljsku, gde će danas učestvovati na konferenciji UN o promeni klime Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, doputovala je u Katovice, u Poljsku, gde će danas učestvovati na konferenciji UN o promeni klime....

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.