Brnabićeva u Minsku: Dijalogom do održivog rešenja za KiM

Izvor: B92, 31.Okt.2018, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabićeva u Minsku: Dijalogom do održivog rešenja za KiM

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je u Minsku da dijalogom Beograda i Prištine treba doći do održivog rešenja za KiM.

Na sastanku glavne grupe Minhenske bezbednosne konferencije, na kojoj se razmatraju aktuelna regionalna i globalna bezbednosna pitanja, Brnabićeva je istakla da je u interesu Srbije da se pronađe održivo rešenje.

"Beograd je posvećen dijalogu i pronalaženju kompromisa kroz dijalog", naglasila je Brnabićeva u obraćanju.

Ona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ocenila da to nije jednostavan proces, a da je dijalog jedini način za uspostavljanje dugoročno održivog rešenja.

Predsednica Vlade ukazala je na to da je dijalog inače težak i komplikovan, zbog čega nam je važno da taj proces dodatno ne otežavamo postavljanjem crvenih linija i da nam je u tom smislu važna podrška Nemačke.

"Kompromisno rešenje je ključ stabilnosti i bezbednosti u regionu, kao i presudan faktor za ekonomsku perspektivu i prosperitet svih građana regiona", istakla je Brnabićeva na skupu na kome učestvuje na poziv Volfganga Išingera, koji predsedava konferenciji.

Kasnije danas, predsednica Vlade odvojeno će se sastati sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom i premijerom Sergejom Rumasom, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.