Brnabićeva: Gubitak za sve građane Srbije, posebno na KiM

Izvor: B92, 16.Jan.2018, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabićeva: Gubitak za sve građane Srbije, posebno na KiM

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić uputila je telegram saučešća porodici i supruzi ubijenog lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Ona je navela da je to gubitak za sve građane Srbije, posebno na KiM i udarac za stabilnost regiona.

"Pogođeni tugom, izražavamo veliku žalost, jer je ubistvo Olivera Ivanovića gubitak za sve građane Srbije, a posebno za one koji žive na Kosovu i Metohiji. Ubistvo Vašeg supruga veliki je udarac za stabilnost čitavog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << regiona," navodi se u telegramu.

Premijerka je istakla da će Republika Srbija preduzeti sve što je u njenoj moći kako bi počinioci i naručioci ovog kukavičkog, terorističkog čina što pre bili otkriveni i privedeni pred lice pravde.

"Vlada Srbije je sa Vama i Vašom porodicom u ovim teškim trenucima",“ dodala je ona.

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa premijerom Bugarske Bojkom Borisovim o ubistvu Olivera Ivanovića, sa kojim se saglasila da takvo nasilje ne sme da se toleriše i da ono ugrožava stabilnost celog regiona Zapadnog Balkana.

Brnabić i Borisov su, u telefonskom razgovoru, osudili Ivanovićevo ubistvo i razgovarali o eventualnim reakcijama Bugarske kao predsedavajuće Evropske unije čiji je jedan od osnovnih ciljeva evropska perspektiva regiona, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Brnabić je Borisova informisala o merama koje su nadležni organi preduzeli povodom zločina u Kosovskoj Mitrovici.

Premijer Bugarske preneo je predsednici Vlade Srbije izraze saučešća porodici i prijateljima Olivera Ivanovića, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Brnabić: Ubistvo Ivanovića je veliki udarac za stabilnost regiona

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Jan.2018

BEOGRAD - Premijer Srbije Ana Brnabić uputila je telegram saučešća porodici lidera Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića u kojem je navela da je svjesna da za njih ne postoje riječi utjehe, kao i da je ubistvo Ivanovića gubitak za sve građane Srbije, posebno...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.