Brnabić sa predsednikom Međunarodnog suda za bivšu Jugoslaviju: Srbija za pomirenje u regionu

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Nov.2017, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić sa predsednikom Međunarodnog suda za bivšu Jugoslaviju: Srbija za pomirenje u regionu

Premijerka istakla da je naša zemlja sarađivala sa Hagom

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas je, na sastanku sa predsednikom Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju Karmelom Ađijusom, rekla da je Srbija savesno ispunjavala svoje obaveze prema Sudu u Hagu.

To mogu samo braća Rusi: Putin poklanja Srbiji i dva "Antonova"

Brnabićeva je izrazila sumnju u uverenje da je ovaj sud doprineo pomirenju u regionu i istakla da je Srbija i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dalje čvrsto opredeljena pomirenju zemalja bivše Jugoslavije i očuvanju stabilnosti regiona.

Karmel Ađijus, koji je u poslednjoj poseti zemaljama regiona pred zatvaranje ovog suda krajem godine, saopštio je predsednici Vlade da je Haški tribunal tokom svog delovanja ispunio svoju ulogu i da je sada na zemljama regiona da rade na procesu pomirenja.

Naveo je da se intenzivno radi na uspostavljanju Međunarodnog mehanizma za krivične sudove, koji će nastaviti poslove suda u Hagu.

Premijerka Brnabić zatražila je od Ađijusa da učini neophodne korake kako bi se Srbiji vratila dokumentacija koja je dostavljena po zahtevu Tužilaštva Haškog tribunala i apelovala da se učini sve kako bi se poboljšao tretman srpskih zatvorenika koji izdržavaju svoje kazne po presudi Tribunala.

Premijerka Brnabić saopštila je da je Srbija savesno ispunjavala svoje obaveze prema Sudu u Hagu, ali i izrazila sumnju u uverenje da je ovaj sud doprineo pomirenju u regionu. Zaključila je da je Srbija i dalje čvrsto opredeljena pomirenju zemalja bivše Jugoslavije i očuvanju stabilnosti regiona, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.