Brnabić i zvaničnik Maroka o ekonomskoj saradnji i aktuelnim političkim pitanjima

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Jun.2018, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić i zvaničnik Maroka o ekonomskoj saradnji i aktuelnim političkim pitanjima

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas u Beogradu s predsednikom Predstavničkog doma Parlamenta Maroka Habibom El Malkijem o odnosima dve zemlj i unapređenju ekonomske saradnje, kao i o aktuelnim međunarodnim i regionalnim pitanjima, saopštila je Vlada Srbije.

Brnabićeva i El Malki ocenili su da imaju isti "dosledan i principijelan" stav o očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta obe države, i iskazali podršku dijalogu i nastojanjima da se pronađe >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << obostrano prihvatljivo rešenje koje bi dovelo do trajne stabilizacije i mira.

El Malki je rekao da Maroko podržava Srbiju, kao veoma važnu zemlju regiona u procesu evropskih integracija i dodao da bi pridruživanja Srbije EU doprinelo i razvoju saradnje sa Marokom.

Premijerka Brnabić rekla je da postoje brojne mogućnosti i obostrani interes za unapređenje privredne saradnje.

El Malki je pohvalio način na koji je Srbija pristupila migrantskoj i dodao da se u Marakešu u decembru ove godine održava Forum Ujedinjenih nacija o migracijama, na kojem se očekuje i prisustvo delegacije Srbije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Maroko podržava Srbiju: Pridruživanja EU bi doprinelo saradnji

Izvor: B92, 27.Jun.2018

Beograd -- Premijerka Ana Brnabić rekla je da postoje brojne mogućnosti i obostrani interes za unapređenje privredne saradnje između Srbije i Maroka...Premijerka je razgovarala je u Beogradu s predsednikom Predstavničkog doma Parlamenta Maroka Habibom El Malkijem o odnosima dve zemlj i unapređenju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.