Brnabić: Vlada nastavlja da podržava Muzej žrtava genocida

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2022, 15:08

Brnabić: Vlada nastavlja da podržava Muzej žrtava genocida

Predsednice Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa predstavnicima Muzeja žrtava genocida koji su je upoznali sa strateškim ciljevima i realizacijom brojnih aktivnosti Muzeja koji obeležava tri decenije postojanja.

Izazovi Muzeja na sprovodenju aktivnosti na sprečavanju distorzije i falsifikovanja istorijskih istina o genocidu nad Srbima bili su jedna od tema sa kojom su čelnici Muzeja Dejan Ristić, episkop pakračko-slavonski Jovan i Stanko Debeljaković upoznali Brnabić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << navedeno je u saopštenju iz Muzeja.

Glavni povod za sastanak, kako dodaju, bilo je upoznavanje predsednice vlade sa pravcima strateškog razvoja te centralne i matične nacionalne ustanove kulture koja se bavi očuvanjem sećanja na žrtve genocida počinjenog nad Srbima, Romima i Jevrejima na celokupnoj teritoriji NDH, kao i žrtavma ratnih i zločina protiv covečnosti počinjenih nad pripadnicima ta tri naroda na čitavom području Jugoslavije tokom Drugog svetskog rata.

Brnabić je izrazila punu podršku vlade i nje lično Muzeju žrtava genocida i najavila dalju podršku na jačanju sveukupnih kapaciteta te prvorazredno značajne nacionalne ustanove kulture.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.