Brnabić: Šta god da se desi, Srbija ostaje na putu mira

Izvor: RTS, 14.Dec.2018, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Šta god da se desi, Srbija ostaje na putu mira

Bez obzira šta se danas desi u prištinskoj skupštini koja raspravlja o transformaciji KBS u vojne snage, Srbija ostaje na istom putu mira i stabilnosti, navela je premijerka Ana Brnabić.
Ana Brnabić je navela da je ovo težak dan za nju zato što ne doprinosi saradnji i stabilnosti i istakla da Srbija nastavlja da ide putem mira.

Ocenila je da bez stabilnosti u regionu nema ni stabilnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ni budućnosti u Srbiji.
"Treba da gradimo budućnost, a ne da dižemo barijere, da sprečavamo informisanje na maternjem jeziku, da sprečavamo saradnju i da ljude zaplašimo", rekla je Brnabićeva.
Podvlači da Srbija putem prosperiteta, saradnje, napretka, transformacije ekonomije i većeg ulaganja u nauku i kreativnost.
"Nastavljamo da ulažimo u sve ono što mislim da je budućnost", rekla je premijerka.
Nakon potpisivanja Memoranduma o razumevanju između Srbije i Svetskog ekonomskog foruma istakla je da fokus Srbije ostaje na saradnji, razvijanju ekonomije, radnim mestima, znanju, obrazovanju i kreativnosti.
"Drago mi je da baš danas potpisujemo ovaj Memorandum, popodne ćemo imati još jednu ekskluzivnu vest za građane i tako ćemo i zvanično poslati poruke budućnosti i saradnje. Kao što sam već rekla, ne želim da pričam o puškama i vojsci, već o školama i obrazovanju, a Memorandum koji smo potpisali tiče se najviše Srbije, a imaće pozitivan uticaj na ceo Zapadni Balkan", rekla je Brnabićeva.
O kosovskoj vojsci predsednica Vlade govorila je i u intervjuu za italijansku Republiku. Upozorila je da formiranje vojske predstavlja najveću pojedinačnu pretnju regionalnom miru na Balkanu.
Dodala je da je sada, posle ovog velikog koraka unazad, teško govoriti o pregovorima.
"Izuzetno nas zabrinjava. Ne samo da bi vojska Kosova bila u suprotnosti sa svim međunarodnim sporazumima, već bi predstavljala i kršenje Ustava koji su oni sami izradili i usvojili. Na taj način, oni zapravo pokazuju, a to zvuči neverovatno, da su spremni da prekrše sopstveni Ustav", rekla je Brnabićeva u danas objavljenom intervjuu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.