Brnabić: Rasprave na sednicama Vlade su dobra stvar

Izvor: RTS, 06.Sep.2017, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Rasprave na sednicama Vlade su dobra stvar

Premijerka Ana Brnabić je, odgovarajući na pitanja novinara da iznese stav o novom zakonu o rodnoj ravnopravnosti, rekla da su rasprave na sednicama Vlade dobra stvar i da je dobro što svi ministri ne misle isto.
Ana Brnabić je istakla da je jedini razlog što se Nacrt zakona o rodnoj ravnopravnosti nije do sada našao na sednici Vlade taj što je to veoma važan zakon i što je bitno da može da bude >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << implementiran od prvog dana.

Brnabićeva ističe da je bilo dosta debata u javnosti oko tog zakona, koji je, kaže, jako važan i zahvalila je predsednici Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorani Mihajlović jer je na njemu radila. 
Premijerka poručuje da i to što postoji Koordinaciono telo pokazuje da je cela Vlada posvećena toj temi. 
Ponovila je da predlog tog zakona nije prosleđen Vladi na usvajanje samo zato što Vlada ozbiljno shvata tu oblast i taj zakon, "a ne kao neke u prošlosti". 
Premijerka kaže i da moramo da vodimo računa da ne donesemo zakon koji će biti "kao BMV, a da u stvarnosti vozimo 'fiću'", te da je najvažnije da on može da se primeni od prvog dana. 
Ukazuje da zakon predlaže nova rešenja, kao što je osnivanje nove Kancelarije za rodnu ravnopravnost u okviru Vlade, veći angažman inspekcija i da treba videti da li se preklapaju nadležnosti te kancelarije i sektora za rodnu ravnopravnost u Ministarstvu za rad. 
"Mene iznenađuje kao predsednicu vlade da mi kao društvo kada imamo nesalganja oko nečega gledamo na to kao na negativnu stvar. Aposolutno je dobra stvar da svi u vladi ne dele isto mišljenje jer to, kada bi svi isto razmišljali, ne bi dovelo do optimalnih rešenja", podvukla je premijerka.
Objasnila je da to što u ovom trenutku taj zakonski predlog nije na agendi Vlade ne znači da Vlada ili neki njen član nije za taj zakon, i ponovila da je reč o tome kako će se zakon implementirati. 
Kako je rekla, sigurna je da je Koordinaciono telo napravilo dobar nacrt, jer je rađen u saradnji sa NVO, međunarodnim partnerima.
"Sada je pitanje njegova implementacija", ukazala je Brnabićeva.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić: Rasprave na sednicama vladi su OK

Izvor: Blic, 06.Sep.2017

Rasprave na sednicama vlade su dobra stvar i dobro je da svi ministri ne misle isto, rekla je danas premijerka Ana Brnabić, odgovarajući na pitanja novinara da iznese stav o novom zakonu o rodnoj ravnopravnosti...Ona je istakla da je jedini razlog što se nacrt zakona o rodnoj ravnopravnosti nije do...

Nastavak na Blic...

Brnabićeva: Dobro je da svi ministri ne misle isto

Izvor: B92, 06.Sep.2017

Rasprave na sednicama vlade su dobra stvar i dobro je da svi ministri ne misle isto, rekla je premijerka Ana Brnabić...Ona je to rekla odgovarajući na pitanja novinara da iznese stav o novom zakonu o rodnoj ravnopravnosti...Predsednica Vlade Srbije je istakla da je jedini razlog što se nacrt zakona...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.