Brnabić: Presrećna sam što je otvoren Muzej savremene umetnosti

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Okt.2017, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Presrećna sam što je otvoren Muzej savremene umetnosti

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je presrećna što je posle deset godina ponovo otvoren Muzej savremene umetnosti u Beogradu koji će, kako je istakla, postaviti nove standarde u muzejskom prostoru.

"Ovo je jedan od najlepših dana od kada sam ušla u Vladu. Posle deset godina ponovo je otvoren Muzej publici u Beogradu i celoj Srbiji", rekla je Brnabić koja je prisustvovala otvaranju renovirane zgrade muzeja.

Ona je ocenila da je "sramota" da Beograd >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << deset godina nije imao Muzej savremene umetnosti, ali da je dobro što je konačno otvoren i što su se po prvi put svi okupili oko ideje rekonstrukcije.

Premijerka je istakla da od sutra kreće fokus na radovima na Narodnom muzeju kako bi i ta kulturna ustanova bila napokon otvorena.

Brnabić je rekla da je cilj da se pokaže koliko je kultura uz obrazovanje važna, a koliko je često bila zapostavljena.

"Bez kulture ne možemo da budemo napredno društvo", cenila je ona.

Direktor Muzeja savreme umetnosti Slobodan Nakarada kazao je da je danas veliki dan za Beograd i Srbiju i da će muzej biti otvoren 24 časa naredenih sedam dana i noći besplatno za sve posetioce.

Uoči otvaranja veliki broj građana se okupio želeći da vidi postavku "Sekvence. Umetnost Jugoslavije i Srbije iz zbirki Muzeja savremene umetnosti", a Nakarada je izrazio očekivanje da će ovakva "gužva" kao današnja biti konstantna.

Na današnjem otvaranju Muzeja su prisustvovali i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, ministar kulture Vladan Vukosavljevic, bivši ministar kulture Ivan Tasovac kao i brojni ljudi iz sveta umetnosti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

IZUMIRANJA: Performans na otvaranju Muzeja savremenih umetnosti koji je oduševio posetioce! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Okt.2017

Nakon deset godina, Muzej savremene umetnosti otvoren je pravim spektaklom!..Da interesovanje za kulturu u ovoj zemlji još uvek postoji zaključak je svih onih koji su danas posetili svečano otvaranje Muzeja savremene umetnosti. Brojni posetioci strpljivo su čekali da prođu plavim tepihom i, nakon...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.