Brnabić: Nova vlada biće formirana u ustavnim rokovima

Izvor: B92, 03.Okt.2022, 23:08

Brnabić: Nova vlada biće formirana u ustavnim rokovima

Mandatarka za sastav vlade Srbije Ana Brnabić rekla je večeras da će njen novi kabinet biti formiran u skladu sa ustavnim rokovima.

ona je podsetila da se taj proces odvija u dosad neviđenim okolnostima.

"Mislim da ide najbrže moguće u datim okolnostima. Kada zaista na dnevnoj osnovi moramo da gasimo raznorazne požare, da se borimo za stabilnost, ne samo političku, već i energetsku. Što se tiče dnevnog života građana, da li je vlada tehnička ili se čeka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nova - ništa se nije promenilo", rekla je Brnabić za TV Blic.

Premijerka je naglasila da ministri još postoje, a da to što su u tehničkom mandatu ne menja njihov odnos prema poslu ili odgovornost.

"Svi radimo zajedno i u timu sa predsednikom Srbije. I što se tiče onoga što mi isporučujemo našim građanima, tu nismo dozvolili ni najmanju stvar da bude kao da nema vlade. Vlada postoji, a nova vlada će biti u skladu sa ustavnim rokovima", poručila je ona.

Rekla je i da je "ako ćemo iskreno, u poslednjih šest meseci počeo ''''Treći svetski rat''''" i da to "nisu okolnosti koje smo imali do sada".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.