Izvor: RTS, 25.Jan.2021, 13:04

Brnabić: Nezgodno je otići tamo odakle su vam proterali ambasadora

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je nezgodno posetiti zemlju iz koje je proteran vaš ambasador i u kojoj je proglašen personom non grata.
Ana Brnabić je tako odgovorila na pitanje novinara da li će posetiti Crnu Goru i zahvalila crnogorskom premijeru Zdravku Krivokapiću na pozivu.

"Nadamo se će to pitanje (ambasadora) moći da se reši, a u bilo kom drugom segmentu dijaloga i saradnje, Vlada Srbije i državno rukovodstvo su pokazali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koliko nam znači saradnja sa Crnom Gorom u ovom trenutku", rekla je Brnabićeva u Skupštini Srbije, gde je učestvovala na konferenciji Ženske parlamentarne mreže, posvećene stanju rodne ravnopravnosti u Srbiji.
Istakla je da na izričit zahtev predsednika Republike Srbija nije uzvratila recipročnim merama Crnoj Gori i da je zadržala njenog ambasadora u Beogradu.
"To je gest pružene ruke, i dalje očekujemo da na taj gest adekvatno odgovori i Crna Gora. Imamo i vidu njihov poziv, i hvala im", istakla je premijerka.
Brnabić: Ispravićemo odluku o naknadama za porodiljePremijerka je izjavila da će u najkraćem roku biti ispravljena odluka o umanjenju naknade za porodiljsko bolovanje, jer su poslodavci koristili mere države tokom pandemije, i naglasila da trudnice i porodilje ne smeju da budu kolateralna šteta krize izazvane pandemijom.
Brnabićeva je ukazala da je Vlada Srbije dobila pismo od roditeljskog portala Bebac u kome se ukazuje na taj problem i zahvalila im što su skrenuli pažnju na to.
"Ministar (finansija) Siniša Mali već radi na rešavanju tog problema i garantujem da će on biti ispravljen u najkraćem mogućem roku", rekla je premijerka.
Roditeljski portal Bebac saopštio je ranije da je država ponovo umanjila plate porodiljama zbog toga što su poslodavci koristili mere države tokom pandemije i da će porodiljama i trudnicama biti umanjena naknada zarade na porodiljskom bolovanju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić: Nezgodno posjetiti zemlju iz koje je protjeran srpski ambasador

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Jan.2021

BEOGRAD - Premijer Srbije Ana Brnabić zahvalila je crnogorskom premijeru Zdravku Krivokapiću za poziv da posjeti Crnu Goru, ali smatra da je nezgodno posjetiti zemlju iz koje je ambasador Srbije udaljen ili proglašen "personom non grata".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.