Brnabić: Nestali i njihove porodice ne smeju da budu taoci politike

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Avg.2018, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Nestali i njihove porodice ne smeju da budu taoci politike

Centralni skup povodom Međunarodnog dana nestalih 30. avgusta, održan je danas u Skupštini grada Beograda, a premijerka Ana Brnabić obećala je veću podršku i pomoć porodicama i institucijama koje rade na rasvetljavanju sudbina nestalih.

Brnabić je obećala vladinoj Komisiji za nestale i drugim nadležnim organima da će im država pružiti bolje uslove rada i povećati kapacitete, kao i da će uspostaviti bolju saradnju sa drugim državama "koliko je to u njenoj moći".
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
"Rešavanje pitanja nestalih nije samo obaveza prema žrtvama i njihovim porodicama, to je obaveza od prvorazrednog značaja kako bi ostvarili moralno pravo da u budućnosti prebrojavamo uspehe, a ne žrtve i zla", kazala je Brnabić.

Ona je navela da nestali i njihove porodice ne smeju da budu taoci politike država i da sve države treba zajedno i aktivno da učestvuju u rešavanju problema.

"Potraga za nestalima je crveno, civilizacijsko pitanje i ne sme da se zloupotrebi u dnevno-političkoj komunikaciji", poručila je Brnabić i dodala da je vreme za novi početak u kome će nove generacije da odrastaju bez opterećenja prošlosti.

Prema zvaničnim podacima, 27 godina nakon prvih sukoba u bivšoj Jugoslaviji i dalje se traga za 10.281 ljudi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.