Brnabić: Mere Prištine nemaju nikakve veze sa reciprocitetom

Izvor: RTS, 31.Maj.2020, 15:28

Brnabić: Mere Prištine nemaju nikakve veze sa reciprocitetom

Premijerka Ana Brnabić izjavila je povodom novih mera Prištine da će se država kao i do sada boriti diplomatskim sredstvima kako bi se ta situacija razrešila. Veruje da će taj čin Prištine osuditi svi koji se pozivaju na vladavinu prava i poštovanje sporazuma.
Ana Brnabić je navela da su u Prištini najavljivali te nove mere i da su to "njihove takozvane mere reciprociteta koje sa reciprocitetom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nemaju baš nikakve veze".

"Sve ono što mi radimo i što smo uradili u prošlosti u trgovini sa našom pokrajinom, sa Kosovom i Metohijom, je u skladu sa Cefta sporazumom. Dakle, ne možete imati mere reciprociteta ako to nije u skladu sa Cefta sporazumom o slobodnoj trgovini koji je i Priština potpisala", navela je Brnabićeva.
Ukazala je da mogu nešto menjati samo ukoliko se menja Cefta sporazum.
"Ako žele da se promeni Cefta sporazum onda sednemo kao Cefta sekretarijat i promenimo sporazum, ali to da menjate neke stvari, a da su te stvari u suprotnosti sa sporazumima koje ste potpisivali – Cefta sporazumom, a samim tim i Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju, onda je to isto kao da imate takse od 100 odsto i to je kršenje oba ta sporazuma", istakla je premijerka.
"Ne možete to raditi ukoliko želite da budete deo normalnog sveta, a prvi preduslov da budete deo normalnog, civilizovanog sveta je da poštujete sporazume koje ste potpisali", zaključila je Brnabićeva.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Premijerka Srbije o odluci Prištine: "Ne poštuju sporazume, borićemo se"

Izvor: Večernje novosti, 31.Maj.2020

„Sve što mi radimo i što smo uradili u prošlosti u trgovini s našom pokrajinom, sa Kosovom i Metohijom, u skladu je sa Cefta sporazumom“, istakla je premijerka Brnabić Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, povodom novih mera Prištine, da te mere s reciprocitetom...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.