Brnabić: Hitna pisma premijerima o ponašanju Prištine

Izvor: RTS, 08.Nov.2018, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Hitna pisma premijerima o ponašanju Prištine

Premijerka Ana Brnabić zatražila je na sednici Vlade da se u najkraćem mogućem roku pripremi tekst pisma koje će ona, u ime Vlade, poslati predsednicima vlada svih zemalja sveta, a u kojem će ih upozoriti na ugrožavanje regionalnog mira i stabilnosti od strane Prištine.
U pismu će se ukazati na odluke i ponašanje privremenih institucija samouprave u Prištini kojima se u potpunosti i kontinuirano >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << krše svi postignuti dogovori, regionalne inicijative i međunarodni sporazumi, pa čak i dokumenti koje su privremene institucije same donosile i usvajale, kao što je kosovski ustav, saopštila je Vlada Srbije.

Pismom Vlada želi da skrene pažnju i pojedinačno upozori zemlje na ugrožavanje regionalnog mira i stabilnosti od strane Prištine, kao i na namerno i direktno urušavanje atmosfere dijaloga u trenutku kada Srbija ulaže maksimalan napor za njegovo intenziviranje sa ciljem dugoročnog mira, stabilnosti i prosperiteta za sve stanovnike ovog dela Evrope.
Premijerka Brnabić je naglasila neophodnost da se komunikacija sa svim partnerima širom sveta pojača kako bi svi bili svesni kompleksnosti situacije u kojoj Srbija vodi dijalog, čime bi se na najdirektniji način dala puna podrška naporima predsednika Aleksandra Vučića i obezbedila što veća sigurnost za naš narod na Kosovu i Metohiji, zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Brnabić: Poslati pismo svim zemljama o ponašanju Kosova

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Nov.2018

Premijerka Srbije Ana Brnabić zatražila je danas na sednici Vlade da se u najkraćem mogućem roku pripremi tekst pisma koje će u ime Vlade poslati predsednicima vlada svih zemalja sveta u kojem će ukazati na odluke i ponašanje institucija u Prištini. Kako se navodi u saopštenju Vlade, Brnabić...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.