Brnabić: Epidemiološka situacija u Srbiji je kritična

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jul.2020, 18:57

Brnabić: Epidemiološka situacija u Srbiji je kritična

Epidemiološka situacija u Srbiji je kompleksna i karakteriše ju veliki broj obolelih od Kovida19, zbog čega se testira veliki broj građana izjavila je za RTV predsednica vlade Ana Brnabić i dodala da je naš zdravstveni sistem prenapregnut.

Ona je u emisiji Pravi ugao rekla da se Srbija ne upoređuje sa drugim zemljama već da testira veliki broj građana kako bi stekla što objektivniju sliku o epidemiološkoj situaciji u zemlji.

"Najefikasniji način borbe sa epidemijom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je uvođenje vanrednog stanja, sprečavanje kontakata među ljudima i ograničenje kretanja" rekla je premijerka i naglasila da mi "još nismo u potpunosti odustali od takvih mera iako takav scenario za sada ne postoji", precizirala je uz opasku da je svesna nezadovoljstva građana koji imaju pravo da ne veruju , vladi ili kriznom štabu.

Brnabić je rekla da o svemu treba razgovarati iako postoji jedan broj opozicionih političara, analitičara i medija koji podrivaju autoritet struke i koji svaki trenutak koriste da "nešto" politizuju.

Ukazala je na činjenicu da ni jedan podatak ili informacija nije sakrivena od građana i da je statistika realna, sačinjena na osnovu podataka koji su svakodnevno pristizali. Taj sistem podataka nije savršen i moguće su greške ali na njemu se radi i on se nadograđuje , zaključila je.

Komentarišući građanske proteste, premijerka je istakla da to nije trebalo da se dogodi, da će verovatno uticati na opštu epidemiološku sliku u društvu i da će se biti više zaraženih.

"Nije bilo prekomerne upotrebe sile, rekla je Brnabićeva i primetila da ni jedna država na svetu ne bi dozvolila onakav vandalizam i nasilje kao i pokušaj upada u parlament, paljenje policijskih automobila i sl.

Ona je rekla da su nasilne demonstracije učinile veliku štetu imidžu Srbije u svetu.

Odgovarajući na pitanje da li se odugovlači sa izborom nove vlade i da li sebe vidi na postojećoj funkciji, Brnabićeva je rekla da se sve radi u zakonskim rokovima i da ne razmišlja o novom mandatu.

Ceo intervju sa predsednicom vlade Srbije, Anom Brnabić možete pogledati ovde.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.