Brnabić: Dobila sam dva apela, ne koristite prevoz ukoliko ne morate

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Maj.2020, 12:45

Brnabić: Dobila sam dva apela, ne koristite prevoz ukoliko ne morate

Premijerka Ana Brnabić potvrdila je da je zamoljena da na kriznom štabu bude razmotreno normalno funkcionisanje gradskog prevoza.

Kada svet pronađe vakcinu, tada ćemo se vratiti u normalnost, do tada, apeluje premijerka u Jutarnjem programu TV Prva, treba se pridržavati preventivnih mera.

- Vlada će se truditi da još poboljša komunikaciju sa građanima, preko medija, sajta covid19.rs, kako bismo pojašanjvali kako će se život menjati. Sve mere prevencije ostaju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na snazi, nema više zabrane kretanja, ali ostaje ta lična odgovornost. Krizni štab nastavlja da radi i mi nastavljamo komunikaciju sa građanima. Mere će se menjati iz nedelje u nedelju i meseca u mesec, kako budemo pratili brojeve - kaže ona.

- Kao i dosad, u slučaju zabrane okupljanja reagovaće MUP, neke mere koje se tiču lokalnih samouprava komunalna. Intencija nije da se ljudi kažnjavaju. Intencija je lična odgovornost i da se čuva zdravlja - dodaje premijerka.

Potvrdila je da ju je Vučić jutros pozvao, da ako može sa lokalnim samouprava i Kriznim štabom bude razmotreno da ne budu fazna popuštanja za gradski prevoz jer se prave gužve.

Tokom dana dobila je i dopis Poverenice za zaštitu ravnopravnosti da razmortrimo, koja je dobila apel od građana koji nisu zapolseni a treba da stignu na razgovor za posao i druge poslove, poput nege.

- Dakle, dobila sam dva apela. Na kriznom štabu iznela sam donekle rezervu kako nekom reći možete da uđete. Tako da ćemo mi ostaviti to na preporuku, da ne koristite ako ne morate, i ako vidite da je gužva sačekate neki sledeći prevoz. Trebaće nam u narednom periodu pordrška građana i komunikacija sa njima - kaže Brnabićeva.

Nastavljaju da rade oba krizna štaba

- Ovaj koji ja vodim medicinski će se ređe sastajati, jer smo se sastajali svaki dan, nastaviće da radi tokom leta da bismo se spremili za slučaj drugog talasa. Nastavljamo sa stestiranjem i gledanem kakva je situacija na terenu. Krizni štab koji vodi Vučić nastaviće da radi kako bi pratio primenu mera, kako bi video da li i treba neka sektorska podrška - kaže premijerka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.