Boris Džonson na intenzivnoj nezi, pogoršalo mu se stanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2020, 08:34

Boris Džonson na intenzivnoj nezi, pogoršalo mu se stanje

Britanski premijer Boris Džonson prebačen je večeras na intenzivnu negu jer su mu se pogoršalo stanje nakon što je zaražen korona virusom, saopštio je Daunung strit i naveo da je šef diplomatije Dominik Rab ovlašćen da ga zameni "gde je neophodno".

Džonson (55) je primljen u nedelju uveče u bolnicu Sent Tomas u Londonu, a portparol je rekao da je premijer otišao u bolnicu po savetu medicinskog tima i da ima najbolju negu, prenosi BBC.

On sam se ranije u toku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dana oglasio na Tviteru, a njegov portparol je informacije da je premijer na respiratoru nazvao lažnim vestima.

Portparol je opovrgao pisanje Tajmsa da premijer dobija terapiju kiseonikom, ali nije želeo da odgovori na pitanje ima li upalu pluća, javlja Rojters.

Šef diplomatije Dominik Rab je ranije danas izjavio da Džonson ostaje u bolnici, ali je "vedra duha" i nastavlja da vodi vladu.

Rab je danas vodio sednicu vlade umesto Džonsona, ali je priznao da s premijerom nije lično razgovarao od subote.

Britanija nema formalni plan ko menja premijera ako nije u stanju obavlja dužnost, ali je Douning strit već najavio da će Džonsona zameniti ministar spoljnih poslova Rab ako bude potrebno.

On će nastaviti da vodi sednice vlade dok je Džonson u bolnici, navodi Rojters.

Vučić Džonsonu: Brz oporavak, tvoji prijatelji su uz tebe

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poželeo je večeras brz oporavak britanskom premijeru.

"Dragi prijatelju Borise Džonsonu, želim ti brz oporavak! Izdrži i bori se! Mi, tvoji prijatelji, uz tebe smo!", naveo je Vučić na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

Vučić je poruku uputio na srpskom i engleskom jeziku, uz fotografiju s britanskim premijerom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Boris Džonson još u bolnici

Izvor: Večernje novosti, 06.Apr.2020

Britanski premijer Boris Džonson i dalje je u bolnici, gde je smešten sinoć pošto i deset dana nakon što je pozitivno testiran na virus i dalje pokazuje simptome Britanski premijer Boris Džonson i dalje je u bolnici, gde je smešten sinoć pošto i deset dana nakon što je...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.