Britanska policija pokrenula istragu zbog curenja diplomatskih memoranduma

Izvor: B92, 12.Jul.2019, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanska policija pokrenula istragu zbog curenja diplomatskih memoranduma

Britanska policija je pokrenula kriminalističku istragu o tome kako je došlo do objavljivanja poverljivih diplomatskih memoranduma.

Objavljivanje poverljivih memoranduma je britanskog ambasadora u SAD koštalo posla.

Istragu vodi policijska Antiteroristička komanda, odgovorna za istraživanje kršenja Zakona o državnim tajnama.

List "Mejl on sandej" je objavio telegrame u kojima ambasador Kim Darok opisuje američku vladu i predsednika Donalda Trampa kao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << disfunkcionalne, nespretne i nesposobne.

Tramp je potom Daroka nazvao "pompeznom budalom", a ambasador je podneo ostavku uz obrazloženje da je nemoguće da i dalje radi svoj posao.

Šef Antiterorističke komande Nil Basu je danas rekao da je curenje informacija nanelo štetu britanskim medjunarodnim odnosima i da postoji "jasan javni interes" da se krivci izvedu na sud.

On je krivce pozvao da se "što pre predaju, objasne svoje postupke i prihvate posledice".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Istraga u Britaniji zbog curenja diplomatskih memoranduma

Izvor: Radio 021, 13.Jul.2019, 08:43

Britanska policija je pokrenula kriminalističku istragu o tome kako je došlo do objavljivanja poverljivih diplomatskih memoranduma...Istragu vodi policijska Antiteroristička komanda, odgovorna za istraživanje kršenja Zakona o državnim tajnama...Objavljivanje poverljivih memoranduma je britanskog...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.