Britanija odlazi? Jedan potez Džonsona rešava sve

Izvor: B92, 28.Avg.2019, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanija odlazi? Jedan potez Džonsona rešava sve

Vlada VB će tražiti od kraljice suspenziju parlamenta nekoliko dana nakon što se poslanici vrate sa odmora i, još važnije, nekoliko nedelja pre roka za Bregzit.

Kako otkriva BBC, britanski premijer Boris Džonson planira da održi govor pred kraljicom, u kojem će izložiti planove svoje vlade za Brexit, 14. oktobra.

Međutim, to znači da britanski poslanici verovatno neće imati vremena da izglasaju ikakav zakon koji bi sprečio Džonsona i njegovu vladu da realizuju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bregzit, odnosno izlazak Velike Britanije iz Evropske unije, bez dogovora s Briselom.

Konzervativni poslanik i protivnik Brexita u kampanji pred referendum 2016. Dominik Grive nazvao je ovo "nečuvenim potezom". Upozorio je i da bi to moglo dovesti do glasanja o nepoverenju vladi. "Vlada će pasti", rekao je Grieve za BBC.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.