Brisel neće odlučivati ko će u Vladu Crne Gore

Izvor: B92, 21.Jan.2022, 13:29

Brisel neće odlučivati ko će u Vladu Crne Gore

Podgorica -- Ambasadorka EU u Crnoj Gori Oana Kristina Popa izjavila da Brisel neće odlučivati ko će biti u Vladi Crne Gore, već da to država treba sama da uradi.

Ona je, povodom aktuelne političke situacije u ovoj zemlji, poručila da Crna Gora probleme treba da rešava unutar institucija a ne na ulici.

Podgoričke Vijesti prenose da je danas predstavno istraživanje pokazalo da je pristupanje Crne Gore EU dostigao rekordnih 41,7 odsto. Istraživanje je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sprovela agencija "DeFacto", u periodu od 19. novembra do 4. decembra, na uzorku od 1.000 građana.

Pristupanje Crne Gore Evropskoj uniji snažno ili donekle podržava 74,6 odsto gradjana, pokazala je anketa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Premijer traga za većinom koja će oboriti Skupštinu Crne Gore

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Jan.2022

Evropska unija (EU) poziva sve političke aktere u Crnoj Gori da rade na smanjivanju tenzija, i da riješe trenutnu situaciju, međusobnim konsultacijama i konsenzusom, poručila je šefica delegacije EU u Podgorici Oana Kristina Popa. “Crna Gora ima demokratski legitimitet. To je demokratska država...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.