Brisel: Satnica i raspored

Izvor: B92, 16.Jul.2020, 06:16

Brisel: Satnica i raspored

Brisel -- Evropska komisija je najavila da će se danas u Briselu održati drugi sastanak na visokom političkom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

Sastanak bi trebalo da počne u 16.00 časova, a zavr[šetak je planiran do 20 sati.

Fizičkom sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Avdulaha Hotija domaćini će biti Visoki predstavnik za spoljne poslove i bezbednost EU Žospe Borel i specijalni predstavnik za dijalog Beograda i Prištine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i druga pitanja na Zapadnom Balkanu, Miroslav Lajčak.

Predviđeno je da se dijalog odvija u uobičajnom formatu, gde će se delegacije Prištine i Beograda prvo bilateralno sastati sa posrednicima EU, nakon čega će uslediti i trilateralni sastanak.

Pre početka razgovora u 16 časova video porukom će se obratiti šef diplomatije EU Žosep Borel, a zaključke diskusje će u ime EU, takođe snimljenom video porukom, preneti specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak.

U EU navode da zbog mera zaštite od COVID19 medijima neće biti dozvoljen pristup zgradi Evropske službe za spoljne poslove, gde će se odvijati sastanak.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.