Brisel: Odbačen zahtev za izručenje katalonskih političara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2018, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brisel: Odbačen zahtev za izručenje katalonskih političara

Sud u Briselu odbacio je danas zahtev Španije za izručenje tri bivša katalonska političara, koji su iz te zemlje pobegli nakon što je izdat nalog za njihovo hapšenje zbog umešanosti u proglašenje nezavisnosti Katalonije u oktobru prošle godine.

Iz kancelarije tužilaštva saopšteno je da je sud odbacio zahtev za isporuku katalonskih političara jer nisu postojali "odgovarajući nalozi za hapšenje Španije".

Tužilaštvo navodi i da Španija ne može da uloži >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << žalbu na tu odluku, preneo je AP.

Rojters ocenjuje da taj potez predstavlja još jedan udarac pokušajima Španije da se toj zemlji izruče katalonski političari, koji su se preselili u druge evropske zemlje u vreme kada su se suočili sa optužbama za pobunu i zloupotrebu javnih fondova zbog organizovanja nelegalnog referenduma o nezavisnosti Katalonije prošle godine.

Nemački sud je u aprilu odbacio zahtev za izručenje bivšeg katalonskog lidera Karlesa Pudždemona, koji se optužuje za pobunu zbog uloge u kampanji za nezavisnost Katalonije, podseća britanska agencija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Brisel odbio zahtev za izručenje katalonskih političara

Izvor: Radio 021, 16.Maj.2018

Sud u Briselu odbacio je danas zahtev Španije za izručenje tri bivša katalonska političara, koji su iz te zemlje pobegli nakon što je izdat nalog za njihovo hapšenje zbog umešanosti u proglašenje nezavisnosti Katalonije u oktobru prošle godine...Iz kancelarije tužilaštva saopšteno je da je...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.