Brčko: Podignuta optužnica zbog mlataranja sekirom na Srbe

Izvor: B92, 03.Sep.2019, 08:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brčko: Podignuta optužnica zbog mlataranja sekirom na Srbe

Brčko -- Sud u Brčkom potvrdio je optužnicu protiv M.A. koji se tereti da je u jednom kafiću u tom gradu pretio grupi Srba da će ih poklati.

Nakon pretnji, M.A. je otišao, da bi se vratio sa sekirom, kojom nikog nije povredio.

Prema optužnici, sve se izdešavalo nakon što je M.A. 22. maja ove godine, oko 20 sati, došao u ugostiteljski objekat, a nakon što je poslužen pićem, počeo je da "psuje srpsku majku", prenose Nezavisne.

"Nakon toga mu je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prišla vlasnica P.I. i zamolila ga da prestane s uvredama, te da napusti lokal, pri čemu se izražavala ekavskim izgovorom, kada se M.A., svestan te činjenice, zbog predrasude koju oseća prema srpskom narodu, obratio vlasnici ponovo psovkama", navodi se u optužnici.

Kako se dodaje, on je nastavio da je psuje, ali i da joj preti. "Vratiću se sa dva pištolja, pobiću vas, poklaću vas, noge ću vam odseći", navode se u optužnici njegove pretnje.

Muškarac se nakon nekih pola sata vratio sa sekirom i čeličnom šipkom i počeo da lupa ulazna vrata, dok su ga ljudi iz kafića sprečavali da uđe.

Zatim se ponovo udaljio, pa vratio nakon nekog vremena sa mačetom i počeo da udara po vratima, a smirio se tek kada je došla policija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Optužen muškarac zbog pretnji Srbima sekirom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2019

Sud u Brčkom potvrdio je optužnicu protiv M.A. koji se tereti da je u jednom kafiću u tom gradu pretio grupi Srba da će ih poklati, a zatim otišao da bi se vratio sa sekirom, kojom nikog nije povredio...Prema optužnici, sve se izdešavalo nakon što je M.A. 22. maja ove godine, oko 20 sati, došao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.