Brazilski ministar se izvinio što je uvredio suprugu predsednika Francuske

Izvor: B92, 06.Sep.2019, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brazilski ministar se izvinio što je uvredio suprugu predsednika Francuske

Rio de Žaneiro -- Brazilski ministar privrede Paulo Gedes se izvinio što je na internetu ismevao izgled Brižit Makron, supruge predsednika Francuske.

Izvinjenje dolazi posle uzbuđenja izazvanog time što je Gedesov uvredljiv komentar o izgledu Brižit Makron podržao predsednik Brazila Žair Bolsonaro, na šta je predsednik Francuske rezignirano reagovao ocenom da je to "izvanredno veliko nepoštovanje".

Gedes je krajem avgusta na Bolsonarovom profilu na Fejsbuku, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uz fotografije, Makronovu 66-godišnju ženu Brižit uporedio s 37-godišnjom Bolsonarovom suprugom Mišel aludirajući da je razlika u godinama i izgledu supruga razlog zašto Makron "proganja" predsednika Brazila.

Bolsonaro je obeležio da mu se ta objava sviđa i prokomentarisao: "Ne ponižavajte čoveka (Makrona)... ha, ha!".

Bolsonaro je kasnije naredio da se s "Fejsbuka" obriše uvredljiv komentar Brižit Makron da bi se "izbegle pogrešne interpretacije", naveo je njegov portparol.

Bolsonaro i Makron su se više puta sukobili i razmenili neuobičajeno oštre poruke povodom odgovornosti za požare u amazonskoj prašumi i povodom ponuda da se pomogne gašenje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Brazilski ministar se izvinio što je uvredio suprugu predsednika Francuske

Izvor: Beta, 06.Sep.2019

Brazilski ministar privrede Paulo Gedes se izvinio što je na internetu ismevao izgled Brižit Makron, supruge predsednika Francuske.Izvinjenje dolazi posle uzbudjenja izazvanog time što je Gedesov uvredljiv komentar o izgledu Brižit Makron podržao predsednik Brazila Žair Bolsonaro, na šta je predsednik...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.