Brat JAUKNUO OD BOLA, a onda su svi ZAPLAKALI: POTRESNE SCENE na gradilištu na kom je stradao heroj sa Košara

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Avg.2018, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brat JAUKNUO OD BOLA, a onda su svi ZAPLAKALI: POTRESNE SCENE na gradilištu na kom je stradao heroj sa Košara

Očevici pričaju o teškoj tragediji

Tragedija u centru Beograda, koja se dogodila juče u 8 i 30 sati, kada je na nesrećnog radnika, heroja sa Košara, pao potporni zid težak sedam tona, postala je još tužnija kada se saznalo da je i njegov rođeni brat Slaviša gledao sve što se dogodilo. Sve se odigralo u Ulici kneza Miloša, na mestu nekadašnje američke ambasade.

Pročitajte i:

Naime, na gradilištu su bila tri tadnika, nastradali Nebojša >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Turović, njegov brat Slaviša i još jedan kolega. Njihov kolega je u poslednjem trenutku dobio poziv da ode na drugo gradilište, dok su Nebojša i njegov brat ostali i nastavili da rade.

- Sve se desilo za svega nekoliko sekundi. Zid je odjednom počeo da pada. U tom trenutku na samo pet metara od Turovića stajao je njegov brat. Videvši da je gomila betona i zemlje zatrpala Nebojšu potrčao je ka njemu, želeći da mu pomogne. Golim rukama je počeo da otkopava zemlju i sklanja beton, kako bi izvukao brata, ali je to nažalost bilo nemoguće. Slaviša nije mogao ništa da učini - prepričava jedan od očevidaca.

Zatim su usledile potresne scene zbog kojih su svi prisutni zaplakali.

- Pošto je shvatio da ne može da spasi brata, Slaviša je jauknuo od bola i rekao: "Što i ja nisam bio bliže, pa da i mene smrska zid zajedno s njim." Očajni čovek se zatim udaljio od mesta na kojem je ostao zatrpani Nebojša i nemo posmatrao vatrogasce i spasilačku ekipu, koji su satima kopali kako bi došli do tela - saopštava jedan od očevidaca.

Stanarka jedne zgrade u okolini je otišla na mesto nesreće u nameri da ponudi pomoć.

- Videla sam čoveka kako sedi na stolici, dok je drugi stajao pored njega i tešio ga. Taj čovek mi je rekao da mu je poginuo rođeni brat. Prišla sam i izjavila mu saučešće. Brat nastradalog mi je onda ispričao da je s njim i još jednim kolegom bio na gradilištu i da je njegov kolega nekoliko minuta pre obrušavanja zida na poziv gazde otišao na drugo gradilište i tako izbegao sigurnu smrt. Ispričao mi je da je njegov brat hteo rukama da zadrži zid, koji je počeo da pada. Onda su mu delovi te grdosije pali na glavu i trup, a u sledećem trenutku je nestao pod ruševinom, a da zlo bude veće, obrušio se i drugi zid koji je bio pored. Nesrećni čovek je video da je glava njegovog brata bila potpuno smrskana i tada je shvatio da je njegov brat preminuo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.