Branabić: Vlada Srbije žuri sa ubrzavanjem procesa modernizacije i digitalizacije

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Nov.2018, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Branabić: Vlada Srbije žuri sa ubrzavanjem procesa modernizacije i digitalizacije

Srbija nije bila među pobednicima treće industrijske revolucije koja se odnosila na automatizaciju u fabrikama i zato treba da se bori da bude među pobednicima četvrte revolucije koja doprinosi digitalizovanoj, umreženoj privredi, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić za Zidojče cajtung.

"Srbija želi da bude deo toga, i to u prvim redovima, iako je ova zemlja sa digitalizacijom počela tek pre nekoliko godina. To bi nam pomoglo da ostvarimo naš glavni, strateški cilj, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << članstvo u Evropskoj uniji", kazala je Brnabić uoči Privrednog foruma u organizaciji tog nemačkog lista, na kome će danas učestvovati i to na panelu sa premijerima Estonije i Islanda.Zidojče cajtung navodi da Vlada Srbije računa na to da što je zemlja modernija, to će biti atraktivnija za investitore.

"Bili smo 2013. na ivica bankrota, nezaposlenost je bila 24 odsto. Kada sam prošle godine stupila na dužnost, situacija je bila potpuno drugačija. Dug i stopa nezaposlenosti su bili niski. Bio je to dobar trenutak da se započne sa digitalizacijom", kazala je Brnabić.

Dodala je da svima govori "Probudite se, ovo je naše vreme, ako propustimo ovu šansu moraćemo dugo čekati da je ponovo dobijemo".

Brnabić je istakla i da elektronska uprava pomaže u borbi protiv korupcije, zato što će Vlada raditi transparentnije i efikasnije.

Taj list ocenjuje da Ana Brnabić od Srbije želi da napravi drugu, modernu državu i navodi da je njen san "Srbija kao neka vrsta digitalnog središta -Digital hub -za ceo Balkan".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić: Svima govorim - probudite se, ovo je naše vreme

Izvor: N1 televizija, 13.Nov.2018

Srbija nije bila među pobednicima treće industrijske revolucije koja se odnosila na automatizaciju u fabrikama i zato treba da se bori da bude među pobednicima četvrte revolucije koja doprinosi digitalizovanoj, umreženoj privredi, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić za Zidojče cajtung..."Srbija...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.