Brajantov helikopter nije imao crnu kutiju: Šteta, pomoglo bi

Izvor: B92, 29.Jan.2020, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brajantov helikopter nije imao crnu kutiju: "Šteta, pomoglo bi"

Vašington -- Nacionalni odbor za bezbednost saobraćaja saopštio je da bi nepostojanje crne kutije u helikopteru u kojem su bili Brajant i osam osoba moglo da omete istragu.

Istražitelji NTSB rekli su da helikopter koji se zakucao u brdo i raspao u paramparčad, nije imao ni sistem upozorenja za izbegavanje terena, što ta agencija već duže vremena predlaže da bude standard, prenosi Vašington post.

Dženifer Homendi, koja predvodi istragu, rekla je da bi istrazi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << značajno pomoglo da je helikopter imao crnu kutiju.

Za sada se zna da je služba mrtvozornika Los Anđelesa saopštila da je na mestu nesreće pronađeno svih devet tela, od kojih su na osnovu otisaka prstiju identifikovane četiri osobe, među kojima i Kobi Brajant.

Do nesreće je došlo u nedelju u 9.45 po lokalnom vremenu kada se helikopter zbog guste magle zakucao u brdo u Kalabasasu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.