Braća sahranjena na Ognjenu Mariju: Potresne scene! Majka kukala - Ljubo moj, da te majka sa kućnog praga poslednji put pozdravi

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2019, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Braća sahranjena na Ognjenu Mariju: Potresne scene! Majka kukala - Ljubo moj, da te majka sa kućnog praga poslednji put pozdravi

Sve je za trenutak stalo u Srpskom Itebeju, jednom od najstarijih srpskih sela... 

Pust je bio park u centru u kojem uvek ima dece i mladih, zatvorene prodavnice, pošta, Mesna kancelarija...

Svi su tiho i dostojanstveno želeli da se oproste od dva vredna i poštena momka, dvadesetpetogodišnjeg Ljubomira Marinkova Bebuša i njegovog dve godine mlađeg najboljeg druga, Dejana Tota, koji su u nedelju 28. jula u 02.45 časova poginuli na putu od Torka prema rodnom selu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kada se motor koji je vozio Ljubomir, zabio u nedovoljno osvetljenu "balirku".

Smrt je bila neizbežna, prizor kažu oni koji su prvi stigli na mesto nesreće, užasan...

Kažu meštani ništa manje potresno nije bilo ni u ponedeljak popodne, kada su tela dvojice najboljih prijatelja sa obdukcije u novosadskom Zavodu za sudsku medicinu, dopremeljena u porodične kuće.

Beli kovčeg sa telom Dejana Tota, kaže komšinica u ulici Jaše Prodanović, bio je uz dozvolu medicinskog osoblja, za kratko otvoren, kako bi se majka Verica, otac Tibor, mlađa sestra Milica i ostala najuža rodbina, oprostili od sina, koji je bio ponos i dika porodice i spremao se na put u Nemačku.

Uz insistiranje i silne molbe majke Suze, kovčeg sa telom njenog sina Ljubomira, Bebuša, kako su ga svi u selu zvali, ostao je zatvoren.

Uz tihi jecaj truba i Tiho noći, stariji brat pokojnog Ljubomira, Goran, istrčao je iz dvorišta kuće i povikao: "Pajo, pali motor, Ljuba tako sa neba želi..."

Nebo i zemlju zaparao je zvuk preko 50 motora bajkera iz Torka, Srpske Crnje, Karađorđeva, Ečke, Belog Blata, Zrenjanina... Kao poslednji pozdrav poginulim drugovima, bajkeri su napravili počasni krug.

Jecala je majka Suza, "Ljubo moj, da te majka sa kućnog praga poslednji put pozdravi"...

Ništa manje potresna slika ni u dvorištu porodične kuće Totovih. Sestra Milica grčevito stežući sliku sa tamnim florom svog starijeg brata, tiho je jecala... Mnogobrojni prijatelji, drugarice i drugovi u neverici da više nikada neće videti vedro i uvek nasmejano Dejanovo lice...

Kada su se na uglu susrele dve tužne kolone, povorka do hrama Svetog Save u centru sela, gde je služeno opelo, bila je duga više od kilometra. U njoj neutešni roditelji, braća i sestra, rodbina, prijatelji, komšije, poznanici...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.