Boško Jakšić: Branka Milić je srpski Asanž, ubediti je da se preda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Dec.2018, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boško Jakšić: Branka Milić je srpski Asanž, ubediti je da se preda

Spoljnopolitički komentator Boško Jakšić izjavio je da diplomatije Srbije i Crne Gore moraju da reše slučaj optužene u slučaju pokušaja terorizma Branke Milić, koju naziva srpskim Asanžom, a koja je pobegla u Ambasadu Srbije, i istakao da bi najbolji izlaz iz situacije bio da se ona dobrovoljno preda.

"Čini mi se da je jedina opcija, ako diplomatija treba da razreši problem, a treba, onda je to ubediti gospođu Milić u ambasadi da se vrati na suđenje uz garancije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da neće biti, ne znam, maltretirana, da neće biti odvođena u samicu, i uz jedno čvrsto obećanje srpskih vlasti da će pažljivo pratiti slučaj i ponuditi joj svaku pravnu pomoć koja je neophodna", rekao je Jakšić Radiju Slobodna Evropa.

Kako je rekao, u suprotnom, diplomatska afera preti da dodatno ošteti odnose Beograda i Podgorice, u vremenima konfliktnog tumačenja istorije, preciznije oko ujedinjenja Jugoslavije pre 100 godinu.

"Šta bi bila alternativna varijanta: da crnogorske snage bezbednosti upadnu u ambasadu i napravi se skandal neviđenih razmera ili da u ambasadi unedogled čuvaju optuženu za učešće u ovom pokušaju državnog udara. Ni jedna ni druga varijanta ne zvuče realno", rekao je Jakšić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.