Bosanski kongres poziva na puč i ljiljane

Izvor: Vesti-online.com, 10.Feb.2014, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bosanski kongres poziva na puč i "ljiljane"

"Pokret za republiku BiH", Bosanskog kongresa, podržava proteste u Federaciji BiH i poziva na vraćanje ratnog ustava BiH, odnosno nekadašnje republike BiH.

Demonstracije u Tuzli (Foto: Arhiva)  

U pozivu objavljenom u elektronskom glasniku tog pokreta, broj 863, pozivaju se pristalice da se ujedine pod zastavom sa ljiljanima. Ovaj pokret podržava proteste i poziva na borbu za "suverena prava državljana BiH", dok se ljudska prava kvalifikuju kao "šarena >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << laža za domoroce".

 

Ovaj poziv, sa otvorenim pozivom na puč, prema navodima samog Glasnika, poslat je na 62.942 adrese. "Bosanski kongres" smatra da se protesti trebaju iskoristiti za destabilizaciju sadašnjeg ustavnog uređenja BiH.

 

U pozivu se poručuje da ratna bijela zastava sa ljiljanima koju su koristili pripadnici muslimanskih snaga treba da postane zvanični simbol cele BiH.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.