Bolsonaro odobrio zakon o nošenju maski, ali ga ograničio vetom

Izvor: B92, 04.Jul.2020, 15:30

Bolsonaro odobrio zakon o nošenju maski, ali ga ograničio vetom

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro, odobrio je predlog zakona prema kojem će u njegovoj zemlji biti obavezno nošenje zašitnih maski na javnim mestima.

Međutim, on je stavio veto na član prema kojem bi to bilo neophodno i u prodavnicama, crkvama i školama, obrazlažući svoj potez time što bi, kako je istakao, usvajanje takve odredbe moglo dovesti do kršenja imovinskih prava.

Sem toga, pravo veta je iskoristio i u slučaju člana koji nalaže deljenje zaštitnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << maski siromašnima.

Bolsonaro i dalje ne priznaje ozbiljnost situacije koju je u njegovoj zemlji izazvala pandemija, iako je, sa 1,5 miliona zaraženih i 61.884 umrlih od kovid 19, Brazil na drugom mestu u svetu po oba statistička parametra, navodi BBC, pozivajući se na podatke američkog Instituta "Džons Hopkins".

Predlog zakona usvojio je predstavnički dom brazilskog Kongresa, a u roku od 30 dana, Kongres apsolutnom većinom glasova može poništiti odluke o vetu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

BOLSONARO ODOBRIO zakon o nošenju MASKI na javnim mestima, ali evo na šta je stavio VETO

Izvor: Blic, 04.Jul.2020

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro, koji je često kritikovan zbog svog odnosa prema pandemiji korona virusa, odobrio je predlog zakona prema kojem će u njegovoj zemlji biti obavezno nošenje zašitnih maski na javnim mestima.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.