Boing hitno prizemljio preko 50 aviona širom sveta

Izvor: B92, 31.Okt.2019, 08:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Boing" hitno prizemljio preko 50 aviona širom sveta

Avio-kompanija "Boing" izdala saopštenje u kom navodi da je širom sveta prizemljeno preko 50 aviona nakon otkrivanja kvara kod krila.

Najviše rukovodstvo avio-kompanije priznalo je tako da su načinjene ozbiljne greške u vezi sa bezbednošću.

Sve to otkriveno je tokom svedočenja Denisa Mujlenberga, koji je direktor američke avio-kompanije, pred parlamentarnim odborom SAD u sredu. On je rekao da je kompanija napravila ozbiljne greške u vezi s ključnim bezbednosnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sistemom, poznatim kao MCAS.

"Ja sam odgovoran. Dve nesreće dogodile su se za mog mandata. Osećam se odgovorno zato što se to dogodilo", kazao je on.

Te dve nesreće o kojima je govorio su padovi najnovijih "Boingovih" aviona "737 MAX 8" za manje od šest meseci, što je ozbiljno ugrozilo reputaciju kompanije. Reč je velikim avio-nesrećama - padu aviona "Etiopijan erlajnsa" u kome je poginulo 157 ljudi, u martu, i nakon toga padu aviona koji je kupila Indonezija. U toj nesreći poginulo je 189 ljudi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PANIKA ŠIROM SVETA! BOING PRIZEMLJIO VIŠE OD 50 AVIONA: Uočene su ozbiljne pukotine na krilima, čelnici kompanije sve priznali! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 31.Okt.2019

Avio-kompanija "Boing" izdala saopštenje u kom navodi da je širom sveta prizemljeno više od 50 aviona nakon otkrivanja kvara na krilu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.