Bodžo sastavio kabinet,  a u njemu i njegov mlađi brat

Izvor: B92, 25.Jul.2019, 07:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bodžo" sastavio kabinet, a u njemu i njegov mlađi brat

London -- Britanski premijer Boris Džonson posle preuzimanja dužnosti imenovao je ministre u novoj vladi koji treba da mu pomognu da sprovede Bregzit do 31. oktobra.

Kao ministra za Bregzit postavio je Stivena Barklija.

Džonson je imenovao bivšeg ministra za Bregzit Dominika Raba, koji je napustio vladu Tereze Mej zbog njenog dogovora o izlasku Britanije iz EU, za šefa diplomatije i prvog državnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sekretara.

Za novog ministra finansija imenovan je bivši ministar unutrašnjih poslova Sažid Džavid (49), dok je bivša ministarka za medjunarodni razvoj Priti Patel imenovana za ministra unutrašnjih poslova, preneo je sinoć Rojters.

Ben Volas imenovan je za ministra odbrane.

Za ministra zdravlja imenovan je Met Henkok, dok je ministar za zaštitu životne sredine Tereza Vilers.

Liz Tras imenovana je za ministra trgovine, Gevin Vilijamson za ministra obrazovanja, dok je Niki Morgan imenovana za ministra kulture. Za ministra za Severnu Irsku imenovan je Džulijan Smit, a Robert Baklend za ministra pravde i lorda visokog kancelara.

Na spisku članova kabineta je i mlađi brat novog premijera Džo Džonson koji imenovan za državnog sekretara u ministarstvu za biznis, energetiku i industrijsku strategiju.

Novi britanski premijer u međuvremenu već se obratio, prvi put, svom kabinetu, posle čega će govoriti i u Donjem domu parlamenta.

Džonson je ponovio obećanje da će Velika Britanija izaći iz Evropske unije do 31. oktobra i rekao članovima vlade da im predstoji "važan zadatak u ključnom trenutku u istoriji zemlje", prenosi BBC.

"Svi smo posvećeni tome da napustimo EU 31. oktobra ili ranije, bez ako i bez ali", istakao je Džonson. On je dodao da nova vlada neće čekati taj datum kako bi započela "fantaštičan novi plan" za Veliku Britaniju, što podrazumeva sprovodjenje prioriteta naroda. Velika Britanija je prvobitno trebalo da izadje iz EU 29. marta, ali je rok produžen do 31. oktobra nakon što je parlament tri puta odbio plan bivše premijerke Tereze Mej o Bregzitu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TEK ŠTO JE POSTAO PREMIJER, A ODMAH JE DIGAO PRAŠINU: Džonson imenovao mlađeg brata za državnog sekretara! Svi pričaju o njegovoj novoj vladi!

Izvor: Kurir, 25.Jul.2019

Britanski premijer Boris Džonson posle preuzimanja dužnosti imenovao je ministre u novoj vladi koji treba da mu pomognu da sprovede Bregzit do 31. oktobra. Ono što je svetskim medijima posebno privuklo pažnju jeste to što je svog mlađeg brata Džoa Džonsona imenovao za državnog sekretara u ministarstvu...

Nastavak na Kurir...

Džonson imenovao kabinet, među članovima i njegov mlađi brat

Izvor: RTS, 25.Jul.2019

Novi britanski premijer Boris Džonson, posle preuzimanja dužnosti, imenovao je ministre u novoj vladi. U prvom obraćanju članovima kabineta obećao je da će 31. oktobra izvesti Britaniju iz Evropske unije. Džeremi Hant odbio mesto ministra odbrane. Za državnog sekretara imenovan Džo...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.