Blokirala celu zgradu automobilom i traži oslobađanje

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jun.2021, 11:43

Blokirala celu zgradu automobilom i traži oslobađanje

JKP "Parking servis" je u ponedeljak, 07. juna 2021. godine, pozvano od strane Saobraćajne policije da ukloni automobil koji je zatvorio ulaz u garažu u stambenoj zgradi u Ulici Vojvode Stepe.

Po prijavi građana i utvrđenom prekršaju, Saobraćajna policija pozvala je "Parking servis", kako bi se oslobodio ulaz u zgradu i garažu gde stanari cele zgrade parkiraju svoja vozila.

Za preuzimanje automobila, podignutog po nalogu Saobraćajne policije iz saobraćajnog prekršaja, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vozač mora da plati naknadu, koju "Parking servis" ne može da poništi, jer je Preduzeće samo servis policije i radi po nalogu nadležnih organa.

Korisnica, koja je nepropisno parkirala svoj automobil na trotoaru i tako onemogućila celu zgradu da koristi ulaz, najpre se mejlom obratila "Parking servisu" sa molbom za oslobađanje od troškova prenosa, uputila nas da su joj u gradskom prevozu ukradeni novčanik i dokumenta, a u sredu je došla do poslovnice Korisničkog servisa u Takovskoj ulici, gde joj je i lično objašnjeno iz kojih razloga njena molba ne može biti uvažena.

Prilikom preuzimanja vozila, koje je uklonjeno iz prekršaja po nalogu nadležnog organa, vlasnik mora da se identifikuje i dokaže da je vozilo njegovo. "Parking servis" ne može da krši zakon i preda vozilo bez dokaza o vlasništvu, kao što je saobraćajna dozvola ili potvrda o registraciji, odnosno ovlašćenje i ugovor o korišćenju. Ukoliko vozilo ostane na placu Preduzeća, za njega se plaća ležarina.

Korisnici koja je opljačkana, onoga trenutka kada dostavi neki dokument kojim dokazuje vlasništvo, "Parking servis" će izaći u susret i omogućiti preuzimanje vozila bez plaćanja naknade za ležarinu, kao da je preuzela vozilo istog dana kada je i uklonjeno.

Nezadovoljna korisnica je tokom jučerašnjeg dana najavila da će stupiti u štrajk glađu, ali je posle današnjeg razgovora u Korisničkom servisu otišla da podnese žalbu i u MUP.

"Parking servis" postupa po zakonu i procedurama od kojih ne može da odstupa. Preduzeće u skladu sa dobrom poslovnom praksom ima razumevanja za sve nepredviđene situacije i izlazi u susret korisnicima, ali u skladu sa zakonom i pravilima. Ipak, ni dobru volju i želju za pomoći ne treba iskorišćavati, jer isto tako, korisnik bi mogao da ode i u Elektrodistribuciju, Vodovod ili neko drugo komunalno preduzeće sa istim zahtevom – da ne plati komunalnu uslugu, jer je opljačkan.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.