Blizanci mladunci pande u berlinskom zoo vrtu napreduju i sve su slađi

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Sep.2019, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blizanci mladunci pande u berlinskom zoo vrtu napreduju i sve su slađi

Blizanci pande rođeni pre dve nedelje u berlinskom Zoo vrtu odlično napreduju i već pokazuju naznake kako će izgledati kada odrastu, sa crnim ušima i crnim krugovima oko svojih okica, saopšteno je iz Zoo vrta.

Pande su izgledale malo kao žvakaća guma prekrivena paperjem kada su rođene 31. avgusta ali se sada postepeno formiraju njihove crno bele boje i počinju da liče na mamu, rekao je direktor Zoo vrta Andreas Knierijem.

Čuvari su ih prvo hranili flašicama >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sa mlekom ispumpanim od mame Meng Meng, ali mladunci se sada hrane sami.

Okoćene pande su prvi takav slučaj u Nemačkoj. Majka Meng Meng i otac Jao King stigli su u vrt iz Kine u junu 2017. godine.

Mladunci još nisu dobili imena. Zoo vrt se distancirao od ankete u jednom berlinskom listu gde se predlaže da se nazovu Hong i Kong u znak solidarnosti sa protestima u tom gradu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.