Blic: Moguće odlaganje uvođenja državne mature

Izvor: B92, 23.Okt.2019, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blic: Moguće odlaganje uvođenja državne mature

Uvođenje i polaganje državne mature u srednjim školama koje je bilo planirano za kraj školske 2020/21. godine, možda će biti odloženo za godinu dana, piše Blic.

Po navodima lista, najvažniji razlog zbog kojeg se razmišlja o pomeranju datuma održavanja prve državne mature je činjenica da generacija koja je prvobitno planirana da polaže nije obuhvaćena novim nastavnim planom i programom.

Dodaje se da bi u slučaju pomeranja datuma, u školskoj 2020/21. godini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << državna matura bila održana samo kao proba, ali da njeni rezultati ne bi važili prilikom upisa na fakultete već bi se računali kao jedna od ključnih ocena pri zaključivanju.

Državna matura podrazumeva da je svi učenici završnih razreda srednjih škola polažu istovremeno i da je fakulteti priznaju za upis umesto prijemnog ispita.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odlaže se uvođenje državne mature?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2019, 08:22

Uvođenje i polaganje državne mature u srednjim školama koje je bilo planirano za kraj školske 2020/21. godine, možda ce biti odloženo za godinu dana, prenose domaći mediji...O pomeranju datuma prve državne mature se razmišlja u Ministarstvu prosvete, jer generacija koja je prvobitno planirana...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.