Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Jun.2018, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blago sa belgijskim zlatnicima pronađeno u jednoj kući u Francuskoj

Blago sa 600 belgijskih zlatnika pronađeno je ove nedelje na zapadu Francuske dok su radnici krenuli da ruše jednu kuću, preneli su danas lokalni mediji.

Radnici su pre rušenja nenaseljene kuće otkrili posudu koja je igledala kao ručna bomba, a kad su je uzeli u ruke unutra su zveckali zlatnici, rekao je neimenovani predstavnik firme za građevinske radove u gradiću Kemper na zapadu Francuske.

U posudi je bilo 600 belgijskih zlatnika iz 1870. godine sa likom belgijskog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kralja Leopolda Drugog.

Lokalna žandarmerija koja je pozvana na lice mesta odnela je blago i stavila ga u sef.

Vlasnik kuće je rekao da nije iznenađen otkrićem jer je njegov deda bio kolekcionar.

Blago je procenjeno na nekoliko stotina hiljada evra, a prema francuskom zakonu, polovina blaga će biti vraćena vlasniku imanja a druga polovina će pripasti onima koji su otkrili posudu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

600 starih zlatnika slučajno pronađeno u kući na zapadu Francuske

Izvor: B92, 10.Jun.2018, 00:27

Blago od 600 belgijskih zlatnika pronađeno je ove nedelje na zapadu Francuske, gde su radnici rušili jednu kuću, preneli su lokalni mediji...Radnici su pre rušenja nenaseljene kuće otkrili posudu koja je izgledala kao ručna bomba...Kada su je uzeli u ruke unutra su zveckali zlatnici, rekao je neimenovani...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.